japanse streetwear

Hoewel het nu nog vriest, worden de dagen wel steeds langer en gaan ook al de eerste lentebloemen langzaam in bloei. Er komt een nieuw seizoen aan, en voor veel mensen betekent dat ook dat het tijd is voor een nieuwe garderobe. Een jas die wat minder warm is dan je winterjas, en wat frisse blouses of vrolijke shirts of jurkjes. Ieder groot modemerk prijst iets anders aan en voorspelt andere trends voor de komende maanden, dus de keuze kan nog best lastig zijn. Waar begin je?

Wat past er bij jou?

Misschien weet je al wat je wil, en heb je een heel specifieke smaak. Ga je voor de britse schoolmeisjeslook, heb je een passie voor de hippie stijl uit de jaren 70 of wordt je helemaal enthousiast van japanse streetwear? Voor alle voorkeuren zijn winkels, en zelf experimenteren en dingen maken is natuurlijk ook heel leuk. Zo kun je nieuwe en tweedehands kleding combineren, zelf iets in elkaar zetten of misschien wel lenen van je opa of oma. Oud en nieuw combineren werkt vaak erg goed, en daarmee maak je je uitstraling en outfit ook uniek. Draag bijvoorbeeld een ouderwetse jas over een nieuwe jurk, of maak van een oude blouse een nieuwe rok! Hetzelfde geldt natuurlijk voor sieraden.

Ook gewoon via internet

Je kunt veel van je beoogde nieuwe kleding gewoon online vinden. Sowieso is het prettig om van tevoren online op te zoeken wat er allemaal is en zo te bedenken wat je wil. Je kunt een soort prikbord of moodboard maken met al je vondsten, de boel op kleur en stijl sorteren en zo bepalen wat je eigenlijk wil en nodig hebt. En dan kun je vervolgens het grootste deel waarschijnlijk ook online bestellen. Ondergoed of andere zaken waarvan de maat heel specifiek is wil je vermoedelijk graag in een winkel kopen, maar heel veel andere dingen, zoals broeken en shirts, gaan net zo makkelijk (en een stuk sneller) via internet.