sieraden

Er zijn veel verschillende manieren om duurzamer te leven en je ecologische voetstap te verkleinen. Je kunt wat korter gaan douchen, proberen om minder vlees te eten of besluiten om nooit meer met het vliegtuig te reizen. Ook kun je kiezen om geen plastic meer te gebruiken, of alleen nog maar tweedehands kleding te kopen. Veel mensen gaan de uitdaging aan om een jaar lang helemaal geen kleding meer te kopen, en realiseren zo dat ze eigenlijk minder nodig hebben dan ze denken. Niet iedereen heeft die luxe, want soms moet een versleten kledingstuk gewoon vervangen of heb je het nodig voor werk. Anderen voelen niet zo veel voor de uitdaging omdat ze gewend zijn om zichzelf te laten zien met kleding.

Doe het met details

Maar dat laatste hoeft geen reden te zijn. Je kunt jezelf namelijk ook op een andere manier presenteren, of zorgen dat je je outfit afmaakt met goede details. Met sieraden kun je heel veel doen. Een simpele outfit fleurt helemaal op met een kleurrijke ketting, en een hoge knot met mooie oorbellen eronder is meteen een stuk chiquer. Door af te wisselen met je combinaties kun je, ook met minder kleding, alsnog heel veel variatie creƫren en een geheel eigen stijl ontwikkelen. Daarnaast gaan de meeste sieraden veel langer mee dan een gemiddeld kledingstuk, zeker als je kiest voor materialen als goud en zilver. Dat kost misschien wat meer, maar het is het helemaal waard.

Helemaal jezelf

Sieraden kunnen heel persoonlijk worden, en zijn dat vaak ook. Veel mensen dragen een erfstuk van de familie om hun nek of vinger, of laten iets speciaal op maat maken. En dan hebben we het nog niets eens over trouwringen gehad! Op je sieraden ben je zuinig, want ze beteken iets bijzonders, En door ze toe te voegen aan een outfit, maak je ook die outfit een stukje specialer. En niet te vergeten: helemaal uniek.