shirt met tekst

De meeste trends veranderen voortdurend, en dat is nergens zo goed zichtbaar als in de mode. Ieder seizoen dragen we andere kleuren, en dat komt natuurlijk door de verandering in temperatuur én ons humeur. Gelukkig zijn er ook genoeg kledingstukken die de tand des tijds doorstaan, en veel langer dan één seizoen meegaan. Denk bijvoorbeeld aan een shirt met tekst, of de al jaren enorm populaire spijkerbroek. Natuurlijk krijgen deze kledingstukken ieder seizoen enkele opfrissers, maar het idee blijft hetzelfde. Hieronder staan drie trends die de komende jaren nog niet uit ons straatbeeld zullen verdwijnen.

T-shirts met quotes

Al sinds de jaren 90 is het quote t-shirt enorm populair. Wat begon met vooral grappige, humoristische teksten, is uitgegroeid tot een enorm populaire kledingstijl. Tegenwoordig vind je overal truien en t-shirts met teksten van beroemdheden, inspirerende woorden én (nog altijd) de grapjes waarmee het ooit begonnen is. De nieuwste trend in deze kledingstijl zijn de woorden die gemaakt worden van pailetten. Deze pailetten zijn omkeerbaar waardoor ze vaak van kleur veranderen.

Prints en designs

Een andere populaire trend zijn de prints en designs. Het begon met t-shirts en truien, maar inmiddels zijn er ook veel broeken met een printje te vinden. De prints variëren van bloemetjes, sterretjes en stippen tot gedetailleerde illustraties van bijvoorbeeld ananassen, cactussen en octopussen. Deze trend is overigens niet alleen populair onder volwassenen, maar ook in de kinderkleding zie je overal leuke printjes terugkomen.

Spijkerstof

En de denimstof mag natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken. Het begon ooit allemaal met de spijkerbroek, maar inmiddels lopen we ook allemaal in spijkerjasjes en jackets. En de spijkerbroek zelf is inmiddels verkrijgbaar in honderden variaties. Denk bijvoorbeeld aan de wijde pijpen, de shorts én de razend-populaire skinny jeans. En het is niet zo gek dat de spijkerbroek populair is. Hij is namelijk goed te combineren met vrijwel alle andere kledingstukken. Een t-shirt met quote, of een t-shirt met drukke print: ze gaan allebei goed samen met een spijkerbroek. Én met een spijkerjasje.